Wat is Bach bloesem?

Bach bloesem remedies zijn vloeibare plantenextracten die positief inwerken op emoties. Voorbeelden van dergelijke emoties zijn gebrek aan zelfvertrouwen, neerslachtigheid, stress, piekeren, overbezorgdheid en schuldgevoelens. 

Een Bach bloesem heeft de eigenschap om negatieve emoties om te buigen in hun positieve pool. Zo zal iemand met een minderwaardigheidsgevoel bij het innemen van een bepaalde Bach bloesem in zichzelf terug geloven en met meer zelfvertrouwen de zaken aanpakken.

Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool, zoals bijvoorbeeld gebrek aan zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid of ongeduld in innerlijke rust.

Wil je graag meer informatie over welke Bach bloesem voor jou zou kunnen werken, neem dan contact met mij op.

Van waar komt de naam “Bach bloesem”?

Dr. Edward Bach (wiki) heeft de Bach bloesem eind vorige eeuw ontdekt. Hij leefde van 1886 tot 1936 en het is vooral na zijn dood dat de Bach bloesem een enorme bekendheid verworven heeft. Dr. Bach ontdekte 38 verschillende Bach bloesems die elk inwerken op een een specifieke emotie of gemoedstoestand. De Bach bloesems worden ingedeeld in 7 verschillende groepen. 

Deze groepen zijn:

  • angst
  • onzekerheid
  • onvoldoende interesse in het hier en nu
  • eenzaamheid
  • overgevoeligheid voor invloeden en ideeën van buitenaf
  • moedeloosheid en wanhoop
  • overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Welke Bach bloesem remedie te gebruiken

Voor elke chakra bestaat een groep Bach bloesems, die gebruikt kunnen worden om dat bewuste chakra te harmoniseren en aldus de balans te herstellen tussen lichaam en geest.

Uit de groep bloesems per chakra kies ik de bloesem, waarvan de eigenschappen het meest passen bij de gemoedstoestand van mijn klant. Ik stem me hiervoor af en pendel dit uit, zodat het helemaal persoonlijk en op maat is. Ik gebruik hiervoor combinaties van bloesems.

De Bach remedies maken deel uit van een holistische behandeling. Dat wil zeggen dat ze de gehele persoon behandelen en niet slechts de symptomen van een specifieke kwaal. Men gaat uit van het principe dat iedere ziekte voortkomt uit het niet in balans zijn van het individu, of dat nu lichamelijk of psychisch is en dat de natuur al voor geneesmiddelen heeft gezorgd in de vorm van planten, bronwater, frisse lucht en zonlicht.

Bach bloesem: 100% veilig en geen bijwerkingen

Het Bach bloesem extract is volledig natuurlijk en kan zowel door kinderen als door volwassenen met veel succes worden gebruikt. Het is totaal veilig en onschadelijk. Er is geen enkele bijwerking, je kan ze niet over doseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie, neem contact met mij op.

Bach Bloesem Remedie